Sairaalat_ja_vanhainkoti.jpg


Hoitoalan ateriapalvelut


Ravitsemus on osa sairaaloiden ja vanhainkotien kokonaishoitoa. Tampereen Voimia huolehtii Kaupin, Rauhaniemen ja Hatanpään sairaalan potilaiden ja Koukkuniemen vanhainkodin asukkaiden päivittäisistä ateriapalveluista. Toimitamme asiakkaille aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvin, päivällisen ja iltapalan viikon jokaisena päivänä.

Hatanpään sairaalan osastojen ruokalista

Koukkuniemen osastojen ruokalista

Ravitsemus

Ateriakokonaisuudet on suunniteltu ruokalistalle niin, että tarvittava energiansaanti varmistuu joka päivä. Asiakkaan kokonaisravitsemuksen turvaamisen kannalta on yhteistyö osastojen henkilökunnan sekä ruokapalveluhenkilöstön kesken ensiarvoisen tärkeää. Osastojen henkilökunta tilaa aamu- ja iltapalalla tarjottavat tuotteet täydentämään lounaan ja päivällisen muodostamaa ravitsemuksellista kokonaisuutta.

Ravitsemussuunnittellijamme suunnittelema ja ylläpitämä ravitsemuskäsikirja on Tampereen kaupungin erikoissairaanhoidon ja laitoshoidon osastojen sekä soveltuvin osin myös Koukun Helmen ja Hatanpään ravintokeskusten käytössä.

Ateriakokonaisuus

Päivän ateriakokonaisuudet varmistavat päivittäin asiakkaalle riittävän ja monipuolisen ruokavalion:

  • Aamupala: Puuroa tai velliä, leipää ja levitettä, leikkelettä, tuorevihannes, maitoa sekä kahvia tai teetä.
  • Lounas: Lihaa/kalaa/kanaa eri muodoissaan, lämmin lisäke,salaattia ja/tai lämmin kasvislisäke, salaatinkastiketta, leipää ja levitettä sekä ruokajuomaksi maitoa tai piimää (Koukun Helmessä tarjoillaan lisäksi jälkiruoka myös lounaalla).
  • Päivällinen: Keittoa - tai laatikkoa, salaattia ja salaatinkastiketta (laatikkoruoan kanssa), leipä ja levitettä, sekä ruokajuomaksi maitoa tai piimää sekä jälkiruoka.
  • Iltapala: Jogurttia tai viiliä tai puuroa, leipää ja levitettä, leikkelettä, tuorevihannes ja kahvia tai teetä.

Vaativatkin erityisruokavaliot toteutetaan jokaisella aterialla yksilöllisen asiakastarpeen mukaan. 

Tampereen kaupungin asumispalveluiden asukkaan ateriakokonaisuuksista löydät lisää tietoa täältä: Ikäihmisen ruokapäivä