Ateria- ja puhtauspalvelut oppilaitoksissa

Ateria- ja puhtauspalvelut oppilaitoksissa

Oppilaitosruokailun tavoitteena on ylläpitää nuorten hyvinvointia, terveyttä sekä vireyttä. Ruokailulla on merkittävä tehtävä ruokakulttuurin edistämisessä. Rauhallinen ruokahetki tuo odotetun tauon päivän keskelle ja antaa puhtia loppupäivän tunneille. On tärkeää, että nuori syö koulussa täysipainoisesti ateriakokonaisuuden kaikki osat, sillä koululounaan tulisi tyydyttää noin kolmasosa päivittäisestä energiantarpeesta.

Ateriapalveluiden lisäksi huolehdimme oppilaitosten siisteydestä ja puhtaudesta.

Tampereen Voimia vastaa seuraavien kuuden lukion ruokailusta: Tammerkosken lukio, Tampereen Klassillinen lukio, Tampereen teknillinen lukio, Sammon keskuslukio, Tampereen lyseon lukio ja Ylöjärven lukio. Lisäksi Tampereen Voimia tuottaa ateriapalveluita Tampereen seudun ammattioppilaitoksen eli Tredun kymmenessä toimipisteessä Hepolamminkadulla, Santalahdentiellä, Ajokinkujalla, Koivistontiellä, Åkerlundinkadulla, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä ja Virroilla.

Ammatillisten oppilaitosten ruokalistat
Lukioiden ruokalistat
Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten keittiöiden yhteystiedot

Kipsat ja kahvilat

Virkistävillä välipaloilla on merkittävä vaikutus jaksamiselle koulutyössä. Lukioissa toimii Kipsa, josta oppilaat voivat ostaa terveellisiä välipaloja ja kahvilatuotteita. Osassa lukioista on kahvila. Ammatillisissa oppilaitoksissa on kattavat kahvilapalvelut. Tarjolla on suolaisia ja makeita leivonnaisia, hyvää kahvia, virvokkeita, makeisia sekä oppilastöinä tehtyjä ruokia edulliseen hintaan.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Tutustu tarkemmin Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaukseen Tampereen kaupungin sivuilla:

Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaus, ruokavaliot ja lomakkeet