Päiväkodit

Ateria- ja puhtauspalvelut päiväkodeissa

Tuemme pienten lasten kasvua ja kehittymistä tarjoamalla päivittäin maistuvia ja täysipainoisia aterioita Tampereen kaupungin päiväkodeissa. Terveellinen ruokavalio on kiinteä osa päiväkodin varhaiskasvatusta, jolla luodaan pohjaa terveellisille ruokailutottumuksille ja läpi elämän jatkuvalle hyvinvoinnille. Olemme aktiivisesti mukana tukemassa lasten terveellisiä ruokailutottumuksia tarjoamalla päivittäin 4 400 ateriaa 75 päiväkodissa. Ateriapalveluiden lisäksi huolehdimme Tampereen kaupungin päiväkotien siisteydestä ja puhtaudesta, jotta lapsilla on mahdollisuus leikkiä ja kasvaa miellyttävässä ympäristössä.

Päiväkotien keittiöiden yhteystiedot

Päiväkotiruokailussa on käytössä kaksi ruokalistaa

Tampereen Voimian koulu- ja päiväkotiruokailussa noudatetaan tuotannollisista syistä kahden ruokalistan järjestelmää. Kuuden viikon aikana molemmilla ruokalistoilla ovat samat ruokalajit, mutta eri järjestyksessä. Katso täältä seuraako sinun päiväkotisi listaa 1 vai 2!

Päiväkotiruokalista 1
Päiväkotiruokalista 2
Vuorohoitopäiväkotien ruokalista

Monipuoliset ateriat

Ateriakokonaisuuteen sisältyy pääruoka lisäkkeineen, salaatti tai raaste sekä salaatinkastike, näkkileipä ja leipärasva sekä maito, piimä tai vesi. Pehmeää leipää tarjoamme kaksi kertaa viikossa. Erityisruokavalioita noudattavien lasten on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella.

Tampereen kaupungin erityisruokavaliolinjaus, lomakkeet ja ruokavaliokuvaukset

Syntymäpäivätarjoilut helposti päiväkodin keittiöstä

Tampereen Voimia tarjoaa mahdollisuuden ostaa lapsen syntymäpäivätarjoilut kätevästi suoraan keittiöstä osastolle. Vaihtoehtoja löytyy moneen makuun hedelmävadista jätskiin. Keittiö huolehtii tarvittavat erityisruokavaliot ja vie tilatut tuotteet päiväkodin osastolle sovittuna aikana. Lisätietoja saa oman päiväkodin keittiöstä.

Sapere – ruokailoa päiväkotien arkeen!

Sapere on ruokakasvatusmenetelmä, jossa lapset tutustuvat ruoan maailmaan aistimalla, kokeilemalla, tutkimalla, ihmettelemällä ja leikkimällä. Menetelmä perustuu aistikokemuksiin, joiden kautta lapsi oppii uusia asioita elintarvikkeista, ruoasta, ruoan alkuperästä ja sen valmistuksesta. Menetelmän keinoja voivat hyödyntää sekä vanhemmat että ammattikasvattajat ja ravitsemusalan ammattilaiset.

Sapere-toiminnassa on keskeistä ruokailo, joka on paras matkalippu ruoan maailmaan. Pakottamalla lapsen syömään tai maistamaan emme luo ruokailoa vaan sammutamme sen. Lasta rohkaistaan tutustumaan ruokiin kaikkien aistien avulla. Leikki, tutkiminen ja uteliaisuus ovat lapsen tapa oppia. Mitä enemmän lapsi osallistuu ruokien tekemiseen, sitä enemmän hän innostuu.

Olemme valmistaneet varhaiskasvatuksen henkilökunnalle pienen materiaalipaketin, jossa on käytännön vinkkejä Saperen toteuttamiseen päiväkodeissa. Oppaanamme toimii Tampereen Voimian sympaattinen Herra Peruna. Materiaali on päivitetty joulukuussa 2017, nyt Herra Perunan kanssa pääsee leipomaan!

Lataa tästä materiaali pdf-muodossa:  Ruokailoa päiväkotien arkeen

© Copyright Tampereen Voimia