Asiakasyhteistyö

Ruokaraadit

Ruokaraatitoiminnalla on Voimiassa jo pitkät perinteet. Lähes jokaisella asiakasryhmällä on oma raatinsa. Raatilaiset arvioivat ruokalistalla jo olevia tuttuja ruokia sekä tuotekehitystiimin kehittämiä uusia ruokalajeja. Arviointien perusteella hyväksynnän saaneita ruokia lisätään ruokalistoille, tuunataan enemmän asiakasryhmän maun mukaisiksi tai tehdään muita tarvittavia muutoksia. Ruokaraatien avulla varmistamme, että tarjonta vastaa eri asiakasryhmien makumieltymyksiä ja toiveita.

Perusopetuksen, ammattioppilaitosten ja lukion ruokaraadeissa oppilaat ja opiskelijat pääsevät mukaan arvioimaan ja kehittämään uusia lounasvaihtoehtoja. Lasten ja nuorten raadeissa on jäseniä mm. Tampereen lasten parlamentista ja Nuorisovaltuustosta. Raati kokoontuu koulun tai oppilaitoksen ruokasalissa ja yhdessä maistelemme ja arvioimme yleensä kolme uutta ruokalajia kerralla. Ruokaraadit ovat sekä meille että asiakkaalle tärkeitä mutta myös erittäin hauskoja tapahtumia!

Päiväkotien ruokaraati pidetään ennalta valitussa päiväkodissa yhteistyössä päiväkodin henkilöstön kanssa. Mikäli testattavana on esimerkiksi suolaiset välipalat, pidetään raati välipala-aikaan. Raatilaiset olivat suureksi avuksi esimerkiksi kesällä 2018, kun lisätyn sokerin määrää välipaloissa alettiin vähentää. Sokerin vähentäminen kolmanneksella sai päiväkodin ruokaraadin yksimielisen hyväksynnän.

Palvelukeskusten ruokaraatien jäsenet ovat vireitä ikäihmisiä, jotka arvostavat perinteisiä kotiruokia, mutta uutuudetkin kiinnostavat. Ruokaraatiin kutsutaan palvelukeskusten vakioasiakkaita ja usein käydään myös mielenkiintoisia keskusteluita ruokaperinteistä eri puolella Suomea.

Ruokasuosikeista äänestetään

Vuosittain toteutettavassa asiakastyytyväisyystutkimuksessa kysymme asiakkailtamme heidän mieliruoistaan. Kysely antaa suuntaa ruokalistasuunnittelulle. Tampereen Voimia palvelee päivittäin kymmeniä tuhansia asiakkaita ja kaikkien miellyttäminen tasapuolisesti onkin haastava tehtävä: lempiruoat ja -maut ovat aina henkilökohtaisia.

Sen lisäksi, että pyrimme huomioimaan eri asiakasryhmien suosikkiruokalajit tarjonnassamme ympäri vuoden, järjestämme myös erilaisia lempiruokaäänestyksiä. Kouluissa on äänestetty esimerkiksi viimeiselle kouluviikolle tortillatarjoilu ja Lasten oikeuksien päivälle suosikkikeitto. Päiväkodeissa lapset äänestävät nettisivuillamme olevien valokuvien perusteella.

Äänestykset ovat suosittuja ja niiden tuloksista tiedotetaan jokaisessa koulun ruokasalissa ja päiväkodin ryhmässä. Äänestysten ajatuksena on myös tukea ruokakasvatusta ja herätellä hyvää keskustelua ruoasta ja ruokailusta laajemminkin.