Reilua ja luomua

Reilua kauppaa

Tampereen kaupunki on Reilun kaupan kaupunki. Tampereen Voimia tarjoaa henkilöstöravintoloissa, lukioissa ja Tredun toimipaikoissa vastuullisesti tuotettua, mm. Reilun kaupan kahvia ja Reilun kaupan teetä, kahviloissa on myös tarjolla Reilun kaupan sokeria ja hunajaa. Useimpien kahviloiden valikoimaan kuuluu myös muita Reilun kaupan tuotteita kuten suklaata.

Reilun kaupan banaanit kuuluvat ala- ja yläkoulujen ruokalistalle ja niitä tarjotaan säännöllisesti myös päiväkodeissa välipalalla.

Tampere – Reilun kaupan kaupunki

Tampereen Voimia luomuportailla

Kaikki Tampereen Voimian keittiöt ovat saaneet Portaat luomuun -diplomin. Tampereen Voimia on merkittävillä panostuksilla sitoutunut luomutuotteiden säännölliseen käyttöön ja edistämään kestävää kehitystä toiminnassaan. Luomutuotteiden käytön lisäämisellä ollaan myös toteutettu asiakkaiden toiveita.

Portaat luomuun on ohjelma ammattikeittiöiden luomutuotteiden käytön ja luomutietoisuuden lisäämiseksi. Ohjelmaa rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö, ja sen toteutuksesta vastaa EkoCentria. Tampereen Voimia sai Luomudiplomin 2011 toimenpiteistään luomuruoan lisäämiseksi ruokalistoille.Vastaavan luomutunnustuksen on saanut vain n. yksi prosentti Suomen ammattikeittiöistä.

Tampereen Voimian kaikissa toimipaikoissa käytetään luomutuotteita, mm. kaikki käytössä olevat hiutaleet ovat luomua. Tampereen Voimian toimipaikoista palvelukeskusravintolat, vanhainkoti, sairaala ja päiväkodit ovat Portaat luomuun -ohjelmassa portaalla kaksi ja muut toimipaikat ovat ensimmäisellä portaalla.

Portaat luomuun -ohjelma